četrtek, 2. junij 2016

MISTI - predstavitev + mega novice

Tako, pa je tu. Težko pričakovana, obljubljena objava o mojem dragocenem pripomočku, katerega obožujem. Verjetno, se katera sprašuje kaj za vraga je to MISTI, ki se večkrat pojavi v mojih objavah. Danes je čas, da ga spoznate bolj podrobno.

Most
Incredible
Stamp
Tool
Invented

Torej, MISTI je pripomoček za popolno štampiljkanje in še kaj več. Če imaš težave:
  • da se štampiljka ne odtisne dobro, 
  • na eni strani pritisneš preveč in ne pride lep odtis, 
  • želiš narediti več voščilnic hkrati z isto postavitvijo štampiljk, 
  • imaš layering štampiljke in imaš težavo, kako jih pravilno poravnati,
  • želiš popolno nadaljevati nek vzorec...potem beri dalje. 
Pred časom sem si prav želela, da bi obstajalo nekaj, kar bi rešilo mojo težavo, ko se štampiljka ne odtisne dobro. Bodi si zaradi tega, ker je moja blazinica že bila bolj suha, ali pa je bil kakšen drug razlog. Bolj kot sem se trudila, da bi akrilni blok poravnala in odtisnila točno na isto mesto, več izdelkov sem uničila. Ker roko na srce, nikoli, ampak res nikoli nisem zadela. Vedno je bilo zamaknjeno, kar mi je grozno paralo živce in seveda izdelek je romal v smeti, no mogoče se ga je kdaj pa kdaj dalo rešiti in kaj prelepiti čez. Uglavnem grozna jeza se je skozi čas nabirala. Ne vem kako je z vami, ampak meni je grozno, če odtis ni popoln. Nisem zadovoljna z izdelkom.


In potem Iliana iz My Sweet Petunia predstavi nekaj neverjetnega: MISTI. Pripomoček, s katerim lahko 100x odtisneš na eno in isto mesto. Če ga čisto po domače opišem je kot nekakšen velik akrilni blok, ki je pritrjen s panti na spodnjo ploščo. JA. To je to. Rešitev za mojo težavo. No, dolgo časa sem oklevala, ker seveda se ga v Sloveniji ne da dobiti, poštnina iz Amerike je grozno draga, da sploh ne pomislim na carino in vse kar sodi zraven. Imela sem že plan kako bi si naredila DIY varjanto, a nekega dne je jeza prišla do te mere, da sem ga enostavno naročila, kar je privedlo do tega, da mi je bilo vseeno koliko bom plačala, samo da ga imam. Priznam pa tudi, da me je privlačila roza barva, mreža, merilo v inčih. Pač narejen je popolno.

Juhu, poštar me razveseli, čisto presenečena, ker je šlo pa nekakšni velik sreči mimo carine, takoj razpakiram in stestiram. Pa to je neverjetno. To je to kar sem potrebovala. 

UPORABA (totalno enostavna):

Odpreš "vrata" MISTI-ja in vstaviš list papirja najboljše v kot, ga po potrebi pritrdiš z magneti.


Postaviš štampiljko na željeno mesto, pomagaš si lahko z mrežo, da štampiljko postaviš naravnost.


Zapreš vrata, da se štampiljka prime na vrata.


Ponovno odpreš vrata. 


Namažeš štampiljko z blazinico.


 Spet zapreš vrata.


Na rahlo pritisneš s prsti, kjer je štampiljka.


Za predstavitev sem namenoma premalo pritisnila s prsti, da vam pokažem to čarovnijo, kako natančno lahko odtisneš spet na isto mesto. 


Totalno neuporaben odtis, ampak v naslednjem koraku ga popraviš (brez da bi kdo vedel), tako da ponoviš vajo: odpreš vrata ponovno namažeš štampiljko, preveriš, da se papir ni premaknil iz kota.


Zapreš vrata in pritisneš s prsti. 


Taraaaaa...POPOLN ODTIS <3


Sploh tiste, ki uporabljate akvarelni papir, veste da ima teksturo in je zelo težko dobiti lep odtis, no z MISTI-jem ne bo več težav. Ustvariš lahko tudi večbarvni napis z eno štampiljko, kjer bo napis vedno super pozicioniran.

Sedaj obstajajo tri velikosti MISTI-ja originalna katero imam jaz cca 6x8 inčev, potem MINI MISTI, ki je ravno malce večji od A6 voščilnice in pa veliki Memory 12x12 inčev.

Meni se zdi originalne velikosti še najbolj uporaben, kajti v minija ne gre kvadratna voščilnica.


Jaz sem presrečna, da ga imam. Res sem zelo zadovoljna in ni mi žal vsakega €, ki sem ga odštela za MISTI-ja. Olajša mi delo in prepreči živčne izpade, ob neuspelem odtisu.

Roke gor katera bi ga rada imela, če bi se ga dalo dobiti pri nas?

NOOOOO....Ker vem, da je to res en fantastičen in zelo uporaben pripomoček in sem se nekaj časa čudila zakaj se ga ne dobi pri nas...sem vajeti vzela v svoje roke in se odločila, da bom jaz tista, ki ga bo pripeljala v Slovenijo. Ja prav ste slišale, mislim prebrale :)

MISTI bo v kratkem pri nas. A niso to noro dobre novice?

Trenutno imam v izdelavi spletno stran, tako da bo vsak čas online :) Takoj ko bo možno vas obvestim z linkom.

Želim vam en magastičen ustvarjalen dan.
Tamara






10 komentarjev:

  1. No, tole je pa res super novica, si prav neverjetna.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kul. Tole vsi pohvaliko in je po moje res "must have" v naših ustvarjalnih delavnicah ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super napisano in z vsem se strinjam ker sem ga po tvojem navdusenju tudi sama kupila. Najbolj fajn pa je da se ga bo dalo kupit v Sloveniji in to pri tebi <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Super napravica za res popolne odtise. Najbolj mi je všeč da se ga lahko naredi za smešno ceno tudi doma iz navadnega steklenega okvirja za sliko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sama sem si zaradi doma narejenega in tega ker mi je pod rokami počila šipa kupila raje originalnega in mi res ni žal. Sploh ni primerjave ;)

      Izbriši
  5. Super novica in cakam na stran :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Čestitke Tamara, da ti je uspelo stvar spraviti pod streho:). Danes mi je Maja (hiška iz papirja) pokazala tudi tvoj FB in to stran in sedaj te bom spremljala na obeh koncih:) Tudi MISTI vidim, je super zadeva, kar je Maja z veseljem potrdila, še malo bom počakala:), potem pa ga naročim. Lep pozdrav in bodi uspešna:) Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Andreja dobrodošla pri meni ;) Hvala za čestitke in spodbudne besede, se bom trudila maximalno ;)*

      Izbriši