petek, 6. maj 2016

Altenew Vintage Roses

Pozdravljene, 

Danes vam predstavljam Altenew Vintage Roses. Totalno so me očarale Altenew Vintage Flowers, tako, da sem si morala priskrbeti še Roses in še nekaj drugih...a o tem kdaj kasneje. JA! Altenew izdelki so med mojimi najljubšimi, zato prosim držite pesti, da bo šla ena zadevica kot po maslu in vam jo kmalu razkrijem. 

Za tiste, ki ne veste, set štampiljk je oblikovan tako, da ima vsaka vrtnica 3 ali 4 plasti, katere "zgradiš" da dobiš tako čudovito in zelo realistično vrtnico. No, morem reči, da je kar malo zapleteno, dokler si ne pogruntaš pravega sistema. Potrebuješ več odtenkov enake barve (svetel, srednji in temen) oz. lahko narediš second generation stamping ali pa dvakrat odtisneš z isto blazinico, da dobiš temnejši odtis (ampak ta sistem meni nekako ni všeč) pa še to opažam, da je precej odvisno od same vrtnice, kajti zelo malo kombinacij, ki se najdejo v mojem predalu mi je všeč (pa v mojem predalu ni malo barvnih blazinic). Tako, da si počasi za vsako posamezno rožico zapisujem, katera barvna kombinacija mi je všeč, ko bom tako daleč, tudi delim z vami. 

No, je pa tu še ena pomembna stvar, meni pač nikakor oz. zelo zelo težko uspe pravilno poravnati vse plasti, zato je vsekakor moj, mislim da najbolj dragocen pripomoček v moji sobici, MISTI (most incredible stamping tool invented) njuno potreben, da uspe rožica tako kot mora. Ja, imam rahlo težavo, če v mojih očeh izdelek ni popoln in takšen kot sem si zamislila. Tako, kot imam težave, če ni vse v strogi ravni liniji odrezano in še bi se našla kakšna stvar, ki me totalno živcira. 

Za voščilnico sem uporabila belo A6 osnovo, ob kateri sem po robu povlekla eno od vijolčnih blazinic, ki sem jo uporabila tudi pri napisu (Mavelu). Za vrtnice in liste sem uporabila My favorite things in Memento blazinice. Ker mi ni bilo všeč belo ozadje, sem uporabila My favorite things štampiljko za ozadje s trikotniki, ki sem jo odtisnila z najsvetlejšim odtenkom, katerega sem uporabila pri prvem layerju vrtnice. Dodala sem prozorne sequinčke in voščilnica je končana. 

Nasvet: Opažam, da je dobro če pri layering setih štampiljk, kot so Altenew, uporabiš blazinico, katera ne obarva štampiljke. Kajti potem je še težje poravnati vse layerje oz. plasti rožice čez obarvano štampiljko. Zaenkrat so preverjene My favorite things in Memento blazinice, (tudi distress inki, samo vemo, da ne dajo najlepšega odtisa), zato jih nerada uporabljam za tovrstno "packanje".

Hvala za obisk, prijetne komentarje in lepo ustvarjajte do naslednjič.
Tamara

11 komentarjev:

  1. Ta vrtnica je res čudovita in tako perfektno odtisnjena, da zgleda kot iz revije. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  2. ja, tole je neverjetno lepo in fajn je videti izdelke, narejene z mistijem.

    OdgovoriIzbriši
  3. Fantastična voščilnica, zelo lepe barve.
    Obožujem te štempiljke in tudi sama si želim te vrtnice. Nujno rabim mistija.

    OdgovoriIzbriši
  4. Prava lepotička :-)) Vrtnica je čudovita.

    OdgovoriIzbriši
  5. Verjamem, da je težko poravnati vse plasti pri takšnih štampiljkah. Tebi gre odlično od rok in voščilnica je prekrasna.

    OdgovoriIzbriši
  6. O noro, te štamp. so res krasne, samo ne vem, če so zame :-) Nimam veliko potrpljenja pri sestavljanju in obračanju in odtiskovanju :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Voščilnica je čudovita. Super si naštudirala tele štampiljke. Meni so tudi zelo všeč, ko jih takole občudujem pri drugih, vendar se mi zdi, da niso ravno zame. Imam podobne "težave" kot Hali :) Sem pa videla, da se jih bo dalo zdaj tudi pri nas dobit, tako da mogoče si pa še premislim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, res je potrebnega nekaj potrpljenja. No, jaz zaenkrat še imam živce...no...niti ne vem če lahko rečem živce... uživam v stvari bolj kot je zapletena in me navdušuje, ko se ljudje sprašujejo kako pa je bilo to narejeno :)))

      Izbriši
  8. Te štampiljke so res krasne in tvoja vrtnica je čudovita. Si mogoče že preizkusila tudi njihove blazinice?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisem še preizkusila blazinic, žal jih ni bilo na zalogi, takrat ko sem naročala. Sem pa prepričana da so super, vsaj po videih sodeč. Sem se tudi z Altenew dogovarjala, da bi bila njihov zastopnik pri nas, sedaj pa je padlo vse v vodo, ker sem vidala, da jih bo imela tudi nova spletna trgovina tudi v ponudbi. Zdej sem pa v dilemi kaj narediti :(

      Izbriši
    2. Škoda, da ti ni uspelo :( Bi bilo res super, da bi bil zastopnik tudi v Slo, ker so mi njihove stvari res všeč. Sicer pa tudi jaz vsake toliko dni pogledam, če so blazinice že na zalogi ;)

      Izbriši