četrtek, 20. november 2014

Ena moška

Tako, ker se dolgo nisem oglasila, sledi danes še druga objava. Te dni je nastala ena moška voščilnica. Ideje sem nabirala na pinterestu. Odločitev je padla, da izdelam suknjič. Mami je določila rjavo barvo, saj praznuje njen bratranec.



Ok, sedaj pa drage moje ustvarjalke potrebujem vašo pomoč. 

Že nekaj časa me jezi tale zadevica. Kupila sem si distress embosing prahec black soot z navdušenjem kako bom embosirala v črni barvi. Problem: Grelna naprava mi praha noče stopiti ali pa stopi samo par drobtinic. 

Res je, da nimam originalne grelne napravice, ampak eno, ki se je našla v očetovi delavnici. Zelo podobna je tejle na sliki. 


Naj pa povem, da odlično stopi vse druge embosing prahce in tudi distress zlatega z bleščicami. Problem se pojavi zaenkrat samo pri črnem. 

Ko segrevam nastane tole...

Preizkusila sem že vse mogoče: različne papirje, tudi da sem zelo dolgo časa segrevala (tako, da se je iz papirja začelo že kaditi) prah se pa še vedno ni stopil. Če potegnem čez s prstom prah obrišem s papirja. 

Ima katera še kakšen nasvet oziroma idejo kaj delam narobe?

...drugače bo romal v koš!


Za konec pa razkrijem še tri voščilnice, ki so nastale na eno super ustvarjalno soboto z dobri družbi ob izmenjavi izkušenj in pripomočkov :)



























Tamara

9 komentarjev:

  1. Muška čestitka mi je super,a i ove božićne su mi predivne. Što se tiče fena za embosing, ne znam što reć, osim ako ti topi sve drugi i svugdje funkcionira,ond vjerojatno ne valja nešto sa emobsing prahom.Ako znaš nekoga tko ima pravi fen za embosing pokušaj s njim otopit prah pa češ vidjet jel kriv prah ili fen.Nije mi se još dogodila takva situacija.
    Lp,Martina

    OdgovoriIzbriši
  2. O kaka lepa moška obleka
    ful dobro je izpadla kravata
    tudi kompletek novoletnih je lep
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  3. Takole je s tem prahom. Distress prahi so nekoliko drugačni kot ostali, so bolj grobi in imajo poleg prahu še kristale, ki se ti nikoli ne bodo prijeli na papir. Pravzaprav jih je potrebno na koncu odstraniti, kar je point tega prahu, ker vse skupaj deluje potem bolj vintage in grobo. Tudi sama uporabljam takšno pistolo kot ti in te so še bolj močne kot tiste za ustvarjanje in tako še prej stopijo vsak prah (zato moraš z njimi delat še bolj previdno, da ti ne zažgejo praha). Bistvo tega distress prahu pa je, da ga naneseš, pofenaš, počakaš, da se vse skupaj malo ohladi in nato greš s prsti nežno čez, da odstraniš te kristale, ki jih nato zavržeš. Tukaj pa je video samega šefa Tima Holtza, kako se tak prah uporablja: http://www.timholtz.com/vid_distresspowders.htm Ta prah ni za detajle in tudi ne za napise, ker se ti ne bodo videli v celoti. Če želiš to, si moraš kupiti fini črni prah. Lepe voščilnice so nastale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Wow, Hvala Vladka, za tole pojasnilo. Sem pogledala tudi video.

      Izbriši
  4. O prahcu ti je že vse lepo napisala Vladka. Suknjič si lepo ukrojila in zašila :), zelo lepe so tudi praznične voščilnice. Lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Res kulska moška voščilnica! Glede prahcev sem z zanimanjem prebrala Vladkino pojasnilo, ker tega nisem vedela (nimam namreč nobenega distress prahca). Hmm kako fajn se sliši, da ste imele ustvarjalno soboto, krasne voščilnice so nastale, sploh prva mi je pritegnila pogled :)

    OdgovoriIzbriši