ponedeljek, 20. junij 2016

Sivka

Prijateljica je potrebovala voščilnico za taščo. Obvezen motiv sivka, pa ravno takrat je bila razprodana. 

No, nekako sem bom že znašla, sem si mislila. Prešine me ideja, da jo probam "narisati" sama z alkoholnimi markerji s pikicami v vijolčnih odtenkih. Mislim, da sem se kar celo uro ukvarjala s testiranjem, če bo to sploh izvedljivo. V skrajni sili pa je bil plan B, da sivko naprintam. Na koncu je nastalo tole, presodite same, če je sploh kaj podobno sivki ;)























Za izdelavo voščilnice sem tokrat uporabila le šablonice in štampiljke Najlepši par.
Za popolno pozicioniranje in odtis štampiljke sem uporabila  MISTI-ja.

Pripenjam jo v Tinino Galerijo Junija.

No, sedaj se je šablona sivke pridružila v moji kolekciji Tininih krasnih otročičkov. OLEEEE! Da, pa ni samevala v paketku na poti do mene, sem naročila še njene bratce in sestrice :) JA! spet sem zapravljala (preveč), ampak saj se ve kako je z nami odviskini Najlepšega para: vedno najdemo dovolj prostora za nove igračke. 



En krasen začetek tedna vam želim!
Tamara

Poročna kolekcija

Čez vikend sem naredila pregled neobjavljenega materjala. Groza, tole ne pejle nikamor, preko 300 izdelkov čaka na svoj nastop. Za vsak dan v letu imam eno objavo, če nič novega ne naredim (no, to seveda ne bo šlo, saj vsak dan naredim vsaj 3-4 voščilnice).  Mislim, da bo najboljše, da pokažem več izdelkov hkrati, drugače me bo čisto povozil čas. Zato danes pokažem poročno kolekcijo, ki je šla k isti naročnici za eno poroko. Torej je bilo potrebno narediti tri no ubistvu štiri različne voščilnice.

Najprej cascading voščilnica, ki sem jo jaz kar poimenovala harmonika :)



Seveda pa brez cvetlične čipke tudi tokrat ne bo šlo. Dodala sem srček z imeni in dva ptička. 

 Na tretji pa golobčka, ki prinašata prstane.





















No naknadno pa dobim sporočilo naročnice, da so tako krasne, če lahko last minute izdelam še eno voščilnico za to poroko. Ker se je tako mudilo, sem dala voščilnico iz zaloge. Ja, vedno imam nekaj voščilnic na zalogi ravno za takšne last minute primere, kjer lahko potem na hitro dadam kakšne personalizirane dodatke. Ker se je mudilo, nisem utegnila "strokovno" pofotkat končnega izdelka. Dodala sem napis čestitke in srček z imeni.























Lepo vas pozdravljam in hitim nazaj za ustvarjalno mizo,
Tamara

petek, 17. junij 2016

Mikrofon za pevko

Tamara, lahko narediš voščilnico za pevko? Aja, pa rože ima zelo rada. Obvezno daj gor njeno ime. Se je glasilo naročilo. Ni problema! Vse se da, če želiš. 

Baje, da je bila Anka čisto iz sebe, ko je zagledala svoje ime na voščilnici. Z veseljem poslušam takšne zgodbe navdušenja nad mojimi izdelki. Res je prijetno, ko ljudje pokažejo da cenijo tvoje delo. Hvala!























Uporabila sem:
- Romantične kvadrate Najlepši par
- Abecedo CottageCutz Sugar&Cream
- Memory box Češnjev cvet
- domišljijo za mikrofon
- note iz seta štampiljk kolekcije Stamp of Approval


Pripenjam jo v Tinino Galerijo Junij.

En krasen vikend vam želim,
Tamara

četrtek, 16. junij 2016

Prihaja . . .

Ok, ne morem skriti navdušenja...danes vas moram zasuti še z eno objavo...

Se še spomnite te voščilnice? 
Celo objavo najdete tukaj.
































Kmalu bodo v prodaji štampiljke in rezalne šablonice za tole torto iz kolekcije Stamp of Approval.

In še ena super novička.....na voljo bodo v moji trgovinici.

Če si jih želite zagotoviti, mi pustite sporočilo na info@tamesworld.com, da jih bom naročila dovolj. Poleg tega, pa mi lahko tudi sporočite, kaj želite videti pri nas od Sugar Pea Designs? V nedeljo naročam . . .


En krasen dan vam želim še naprej,
Tamara

Poročni Watercolor z Distress blazinicami

Tale šablonica od CottageCutz vejica s srčki mi je bila tako všeč, ko sem jo videla, da sem jo obvezno morala kupiti!
 

No, ko pa sem jo imela mi nikakor ni in ni šla njena uporaba. Ni bilo prave ideje, kako jo uporabiti, zato je kar nekaj mesecev samevala v predalu. No, potem pa se mi porodi ideja, da mogoče nebi slabo izpadla na watercolor ozadju. Seveda takoj v roke akvarelni papir, distress blazinice in testiram.  Rezultat je tole:



Waaaaaaa noro mi je všeč. Takoj pomislim, kaj še imam od poročnih motivov in nastala je cela poročna serija watercolor v različnih barvah.











Ustvarjalen pozdravček.
Tamara

torek, 14. junij 2016

Knjigaca za rojstvo

Knjigice so res nekaj posebnega in z veseljem jih izdelujem, še z veseljem pa opazujem navudšenje, ko jo predam naročninku, ki jo preuči iz vseh možno kotov in se čudi kako je narejena. Spet se nisem mogla izogniti krasni štorklji od CottageCutz, katero sem pobarvala z distress blazinicami. 

Moder papir sem okrasila s tehniko Ton na Ton. To pomeni, da dodaš detajle (s stencil šablonico ali s štampiljko) v enaki barvi kot je papir. V mojem primeru je bila to plastična stencil šablonica z mini skrčki, čez pa sem senčila z Distress Blazinico Broken China.

Tokrat sem se odločila, da izdelam nekaj posebnega, nekaj kar še nisem. Odločitev je padla, da se preizkusim v izdelavi copatkov za malega princa Taja. 























Uporabila sem še borduro srčke in okroglo čipko Whiff of Joy, Tinin tag z dodatki, Cottage Cutz abeceda Sugar&Cream.

























Lepo ustvarjanje vam želim,
Tamara

sobota, 11. junij 2016

Dvojčka

Štorklja je prinesla dvojča z imeni Vito in Jaka. Uporabila sem šablonice CottageCutz, ki jih naravnost obožujem, ker jih lahko tako fino sam pobarvaš in sestaviš. A ni ta štorklja tako prikupna? V rutico sem ji zataknila dve glavici, zraven pa sem dodala še CottageCutz steklenički. Črke so iz abecede Marianne Design.




Pozdravček,
Tamara

petek, 10. junij 2016

Poročna knjiga z drevesom iz src

Za krasen začetek vikenda vam pokažem poročno knjigico z drevesom iz src. Uporabila sem zlat perlast papir. S šablono Whiff of Joy sem izrezala listič s srčki na katerega sem prilepila Rayherjevo drevo, ki spleta krošnjo iz src in pa imena poročencev na Sizzix srčku. Robove sem dekorirala z Martha Stewart luknjačem.


V notranjosti sem prilepila verz in pa naredila žepek za denar. Na vogale harmonike sem prilepila zlate mini srčke, ker me moti če se vidi rob, kjer je harmonika zleplenja skupaj.


Naj bo to za danes vse. Tiste, ki ste zgrešile prejšnjo objavo, vam prilagam link do moje spletne trgovinice, kjer je na voljo MISTI.

www.tamesworld.com

Lep vikend vam želim,
Tamara

četrtek, 9. junij 2016

Spletna trgovinica

No, danes vam z veseljem sporočam, da je moja trgovinica odprla svoja vrata. Prav lepo ste dobrodošle vse, ki že nestrono čakate, da gre MISTI v prodajo. Najdete jo na spodnji povezavi:




V primeru, da imate kakšne posebne želje me lahko z veseljem kontaktirate. Počasi se bodo dodajali tudi novi izdelki. 

En krasen dan vam želim, 
Tamara

torek, 7. junij 2016

Zakramenti

No letos pa sem imela res gužvo z voščilnicami za birmo in obhajila. Poigrala sem se z različnimi barvami in embossing mapicami. Ker je slik res ogromno, sem na blog naložila samo nekaj slik, če si jih želite ogledati posemezno, pa se oglasite na FB strani Tame's World, kjer so v albumu Zakramenti naložene tudi vse posamezno.





























En krasen dan vam želim,
Tamara

četrtek, 2. junij 2016

MISTI - predstavitev + mega novice

Tako, pa je tu. Težko pričakovana, obljubljena objava o mojem dragocenem pripomočku, katerega obožujem. Verjetno, se katera sprašuje kaj za vraga je to MISTI, ki se večkrat pojavi v mojih objavah. Danes je čas, da ga spoznate bolj podrobno.

Most
Incredible
Stamp
Tool
Invented

Torej, MISTI je pripomoček za popolno štampiljkanje in še kaj več. Če imaš težave:
  • da se štampiljka ne odtisne dobro, 
  • na eni strani pritisneš preveč in ne pride lep odtis, 
  • želiš narediti več voščilnic hkrati z isto postavitvijo štampiljk, 
  • imaš layering štampiljke in imaš težavo, kako jih pravilno poravnati,
  • želiš popolno nadaljevati nek vzorec...potem beri dalje. 
Pred časom sem si prav želela, da bi obstajalo nekaj, kar bi rešilo mojo težavo, ko se štampiljka ne odtisne dobro. Bodi si zaradi tega, ker je moja blazinica že bila bolj suha, ali pa je bil kakšen drug razlog. Bolj kot sem se trudila, da bi akrilni blok poravnala in odtisnila točno na isto mesto, več izdelkov sem uničila. Ker roko na srce, nikoli, ampak res nikoli nisem zadela. Vedno je bilo zamaknjeno, kar mi je grozno paralo živce in seveda izdelek je romal v smeti, no mogoče se ga je kdaj pa kdaj dalo rešiti in kaj prelepiti čez. Uglavnem grozna jeza se je skozi čas nabirala. Ne vem kako je z vami, ampak meni je grozno, če odtis ni popoln. Nisem zadovoljna z izdelkom.


In potem Iliana iz My Sweet Petunia predstavi nekaj neverjetnega: MISTI. Pripomoček, s katerim lahko 100x odtisneš na eno in isto mesto. Če ga čisto po domače opišem je kot nekakšen velik akrilni blok, ki je pritrjen s panti na spodnjo ploščo. JA. To je to. Rešitev za mojo težavo. No, dolgo časa sem oklevala, ker seveda se ga v Sloveniji ne da dobiti, poštnina iz Amerike je grozno draga, da sploh ne pomislim na carino in vse kar sodi zraven. Imela sem že plan kako bi si naredila DIY varjanto, a nekega dne je jeza prišla do te mere, da sem ga enostavno naročila, kar je privedlo do tega, da mi je bilo vseeno koliko bom plačala, samo da ga imam. Priznam pa tudi, da me je privlačila roza barva, mreža, merilo v inčih. Pač narejen je popolno.

Juhu, poštar me razveseli, čisto presenečena, ker je šlo pa nekakšni velik sreči mimo carine, takoj razpakiram in stestiram. Pa to je neverjetno. To je to kar sem potrebovala. 

UPORABA (totalno enostavna):

Odpreš "vrata" MISTI-ja in vstaviš list papirja najboljše v kot, ga po potrebi pritrdiš z magneti.


Postaviš štampiljko na željeno mesto, pomagaš si lahko z mrežo, da štampiljko postaviš naravnost.


Zapreš vrata, da se štampiljka prime na vrata.


Ponovno odpreš vrata. 


Namažeš štampiljko z blazinico.


 Spet zapreš vrata.


Na rahlo pritisneš s prsti, kjer je štampiljka.


Za predstavitev sem namenoma premalo pritisnila s prsti, da vam pokažem to čarovnijo, kako natančno lahko odtisneš spet na isto mesto. 


Totalno neuporaben odtis, ampak v naslednjem koraku ga popraviš (brez da bi kdo vedel), tako da ponoviš vajo: odpreš vrata ponovno namažeš štampiljko, preveriš, da se papir ni premaknil iz kota.


Zapreš vrata in pritisneš s prsti. 


Taraaaaa...POPOLN ODTIS <3


Sploh tiste, ki uporabljate akvarelni papir, veste da ima teksturo in je zelo težko dobiti lep odtis, no z MISTI-jem ne bo več težav. Ustvariš lahko tudi večbarvni napis z eno štampiljko, kjer bo napis vedno super pozicioniran.

Sedaj obstajajo tri velikosti MISTI-ja originalna katero imam jaz cca 6x8 inčev, potem MINI MISTI, ki je ravno malce večji od A6 voščilnice in pa veliki Memory 12x12 inčev.

Meni se zdi originalne velikosti še najbolj uporaben, kajti v minija ne gre kvadratna voščilnica.


Jaz sem presrečna, da ga imam. Res sem zelo zadovoljna in ni mi žal vsakega €, ki sem ga odštela za MISTI-ja. Olajša mi delo in prepreči živčne izpade, ob neuspelem odtisu.

Roke gor katera bi ga rada imela, če bi se ga dalo dobiti pri nas?

NOOOOO....Ker vem, da je to res en fantastičen in zelo uporaben pripomoček in sem se nekaj časa čudila zakaj se ga ne dobi pri nas...sem vajeti vzela v svoje roke in se odločila, da bom jaz tista, ki ga bo pripeljala v Slovenijo. Ja prav ste slišale, mislim prebrale :)

MISTI bo v kratkem pri nas. A niso to noro dobre novice?

Trenutno imam v izdelavi spletno stran, tako da bo vsak čas online :) Takoj ko bo možno vas obvestim z linkom.

Želim vam en magastičen ustvarjalen dan.
Tamara