sreda, 17. avgust 2016

Nekaj novega

Uf, cel teden se vam nisem oglasila, zato za opravičilo pokažem nekaj čisto novega, posebnega, meni zelo všečnega in eno voščilnico. Sestrična iz Nemčije je rodila in odločila sem se, da izdelam nekaj posebnega - grafiko z rojstnimi podatki.

Odrezala sem siv fotokarton velikosti nekje A5, ravno tako, da sem ga še spravila v Mistija. Potem sem si izrezala vse črke in številke ter pripravila vse štampiljke. Ob vseh straneh sem si zalepila maskirni trak, da sem si naredila enakomeren rob oz. okvir, v katerega želim vse spraviti. Moram priznati, da sem se kar malo namučila, predno sem nagruntala postavitev, da pa sem si še malo otežila, sem se odločila še za bel embossing :) Ker mi je ostal ravno majhen kvadratak prostora prazen, sem malo pobrskala po mojih štampiljkah in ugotovila, da ravno paše napis iz seta štampiljk Neat & Tangled Itty Bitty Welcoming Committee. Napis je v eni liniji, zato sem opravila rahlo oparacijo in prevdino štampiljko odrezala, tako da sem jo lahko odtisnila v treh linijah. Glede na to, da sem se odločila za embosing, moram najprej narediti vse rezanje v Big Shotu, kajti drugače se embosing malo "popači", preverjeno že od prej. Torej sem karton spustila skozi big shota, da sem s pomočjo šablon Lawn Fawn dobila dve liniji, ki ne izrežera papirja, temveč samo zarežeta vanj (križce in pikice).



Ponovno sem morala vse izrezke postaviti na karton. Postavljen karton s črkami previdno prestavim v Mistija in pozicioniram štampiljke, kjer sem želela belo embosirati. S telefonom sem si slikala postavitev, kajti vse izrezke je bilo potrebno odmakniti. Ker nisem želela "zasračkati" embosinga, sem uporabila pripomoček z baby pudrom v vrečkici - Embossing Buddy, da sem "uničila" statiko na papirju in zagotovila, da se mi embosing prah prime samo tam kjer res želim. Uporabila sem moj najljubši embossing prah WOW Super Fine Opaque Bright White in ga zapekla. Zahteven delež je bil opravljen, sedaj je bilo potrebno samo še po sliki na telefonu prilepiti črke in številke.

Uporabila sem:

- Neat & Tangled Journlaing Aplhas (za ime),
- Altenew Calligraphy Alpha (g, cm in 2016),
- Številke iz Arta (teža, velikost in ura rojstva),
- Neat & Tangled Itty Bitty Welcoming Committee (napis Welcome to the wolrd, sweet baby),
- Papertrey Ink - By the Numbers Die Collection (set of 9) (za 29.7.),
- Winnie&Walter set štampiljk iz kolekcije Stamp Of Approval (oba srčka) - ni še v prosti prodaji.

Tako, sedaj pa pokažem še voščilnico za Ben-a. Naredila sem tresočko, vse pripomočke za njeno izdelano pa najdete v Tame's World trgovini.


Z šablono Neat & Tangled Seeing Stars sem izrezala okno za tresočko. Napolnila sem jo s sequinčki Ocean mix. Ovčka in zajček sta pravrako od N&T, ki sem ju pobarvala z alkoholnimi markerji FineColor. Dodala sem tresoče učke. S pomočjo šablone Bannerji s črkami sem izrezala ime Ben.

Prav lep deževen pozdrav.
Tamara

5 komentarjev:

  1. Hvala za ves tale podroben opis. Čudovita izdelka. Prava paša za oči.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo je izpadla tale grafika in tudi voščilnica je zelo lepa.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tamara, grafika je res nekaj posebnega. Zelo lepo si sestavila vse sestavne delčke. In ljubka voščilnica za piko na i.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelo všečna grafika in prikupna dobrodošlica malčku. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super grafika v res lepih barvah in zelo simpatična tresočka.

    OdgovoriIzbriši