nedelja, 29. maj 2016

Oranžne vrtnice 2

Te vrtnice so res fantastične. Oranžna barva pa jim zelo pristoji. Zato sem se odločila, da jih naredim več z različnimi napisi, da si naredim nekaj nove zaloge. No, sem si mislila, da bo zaloga...pa ni dolgo zdržala. Šle so za med in tako je tudi prav, da dobijo novega lastnika. Moram se lotiti še kakšne druge barve z vrtnicami. 

Uporabila sem dolge rjave osnove za voščilnico, kateri sem dodala oranžen papir, vzorčast papir in oranžen trak. Voščilnico sem okrasila z vrtnicami in tagi od Whiff of joy in Najlepši par (odprti tag in tag z dodatki). Napisi so Mavelu in Ustvarjalni dotik. Za popoln odtis štampiljk sem uporabila mojega zvestega pomočnika za štampiljkanje - MISTI-ja.


Lovim še zadnji ure Galerije Maj pri Tini. 

Lepo nedeljo vsem.
Tamara


četrtek, 26. maj 2016

Torta SOA in distress blazinice

Tokrat sem spet v roke prijela kolekcijo Stamp of Approval Young at Heart, iz katere sem uporabila rezalne šablone potrani torte in štampiljke za njo. Torto sem postavila na Tinin krog s šivi. Ozadje sem ustvarila sama s pomočjo rjavih distress blazinic, štampiljke Hero Arts - katero sem odtisnila z VersaMark blazinico in posula z belim embossing prahom. Napis Vse najboljše (Ustvarjalni dotik) sem zlato embosirala na paus papir. Vse skupaj pa prilepila na belo A6 osnovo.
 
Okrog torte sem testirala kako izpadejo pikice, katere zelo rada uporablja Julia Altermann na svojih voščilnicah. Moram reči, da so mi pikice prav všeč.























Ah tako se že veselim, da bi vam najraje kar povedala mega novice, ker že vse čisto predolgo traja. Komaj zadržujem zase. Držite pesti, da bo drugi teden že vse urejeno, kajti nekaj pripravljam za vas

Lep dan želim,
Tamara

ponedeljek, 23. maj 2016

Oranžne vrtnice

Zakorakajmo v nov teden z oranžnimi vrtnicami za Nado. Uporabila sem belo kvadratno osnovo za voščilnico na katero sem prilepila rjav okvir narejen z romantičnimi kvadrati. Vrtnice in ime Nada so narejene s šablonami Marianne design. Številke so iz Arta.























Voščilnico prijavljam v Tinino galerijo Maja.

Se beremo naslednjič, mogoče že z mega novicami, ki jih imam za vas :)
Tamara

petek, 20. maj 2016

Vabila za krst

Danes bom bolj redkobesedna: naslov pove vse: nastala so vabila za krst. Jaz pa hitim delat novo serijo voščilnic za birmo.




Lep pozdrav,
Tamara

sreda, 18. maj 2016

Škatlica za birmo

Za danes pa naredimo en preskok od klasičnih voščilnic k škatlicam presenečenja. Čisto sveža, v belo rdeči barvi za birmanko Ano.

Zunanjost sem okrasila z malim križem od CottageCutz, katerega sem pripelpila na rdeč krog s šivi in bel "valovit" krog od sizzixa (ne morem se spomniti kaj to je za ena oblika). Na pokrov škatlice sem prilepila bel embosiran papir z vrtnicami in dodala papirnate rožice. Ker mi je na rdečem valovitem krogu nekaj manjkalo, sem dodala bele šive.



Kot darilo bo kartica sveti gram, zato je velikost škatlice prilagojena, da se lahko zatakne kartica sveti gram. Kartica ima pripravljen žepek, kjer je napis Iskrene čestitke (Ustvarjalni dotik). Uporabila sem še abecedo Marianne design, CC golobček in velik križ, CC abeceda Sugar&Cream in štampiljko iz zadnje kolekcije SOA, katero sem odtisnila z blazinico VersaMark, da ni tako dolgočasno ozadje pri golobčku in imenu. Napis Sv. birma (Mavelu) je embosiran z belim embosing prahom.

Dodala sem nekaj polperlic in papirnatih rožic z zelenjem (vrtnica Marianne design) tudi v notranjosti.

Lep pozdrav do naslednjič.
Tamara

sobota, 14. maj 2016

Elegantna roža drugič

Ker mi je bila, sploh modra voščilnica iz te objave zelo všeč, sem se odločila da jo preizkusim še v drugi barvi. Sama sem si pripravila A6 osnovo za voščilnico v rjavi barvi, na katero sem prilepila bel listič da malo dodatno poživi voščilnico. Prav tako pa sem na drugi bel list v beli barvi embosirala šrampiljko Hero Arts in čez senčila z različnimi odtenki rjavih distress blazinic. Držala sem se diagonale in naredila nekanšen ombre efekt od temnega proti svetlem. Napis iz Ustvarjalnega dotika je prav tako embosiran z belim embosing prahom. Dodala sem polperlice in voščilnica je končana.



Lep dan še naprej.
Tamara

petek, 13. maj 2016

Sožalnici

Končno sem si vzela čas in naredila selekcijo po mojih mapah z voščilnicami, kaj je že bilo objavljeno in kaj ne. Ufff...cel kup voščilnic čaka že skoraj eno leto na svoj nastop. Danes ga dobita dve sožalnici. 

Čisto preprosta in minimalistična voščilnica. Na belo osnovo sem prilepila siv embosiranim kartonček. Dodala sem mu bel pravokotnik s šivi, na kateraga sem odtisnila napis Iskreno sožalje in vejico iz Tininega božičnega seta s sivo Memento blazinico. Pri spodnji pa sem napis odtisnila na sredino in ob strani dodala sive črte iz Mavelu seta črta črta črtica.

Pozdravček,
Tamara

torek, 10. maj 2016

Cvetlična Čipka

HA, spet čipka. 
Saj boste rekle, da se mi je zmešalo :) 
hihi, ne morem si pomagati. 
Obožujem jo. 
Tale Tinina čipka se lepo poda z njenimi srci v nizu
Napis je iz Ustvarjalnega dotika.
50-ka pa od CottageCutz Sugar & Cream.























Paše v Tinino Galerijo Maja.

PS: Hvala za vse komentarje pod objavo Altenew :*

Tamara

petek, 6. maj 2016

Altenew Vintage Roses

Pozdravljene, 

Danes vam predstavljam Altenew Vintage Roses. Totalno so me očarale Altenew Vintage Flowers, tako, da sem si morala priskrbeti še Roses in še nekaj drugih...a o tem kdaj kasneje. JA! Altenew izdelki so med mojimi najljubšimi, zato prosim držite pesti, da bo šla ena zadevica kot po maslu in vam jo kmalu razkrijem. 

Za tiste, ki ne veste, set štampiljk je oblikovan tako, da ima vsaka vrtnica 3 ali 4 plasti, katere "zgradiš" da dobiš tako čudovito in zelo realistično vrtnico. No, morem reči, da je kar malo zapleteno, dokler si ne pogruntaš pravega sistema. Potrebuješ več odtenkov enake barve (svetel, srednji in temen) oz. lahko narediš second generation stamping ali pa dvakrat odtisneš z isto blazinico, da dobiš temnejši odtis (ampak ta sistem meni nekako ni všeč) pa še to opažam, da je precej odvisno od same vrtnice, kajti zelo malo kombinacij, ki se najdejo v mojem predalu mi je všeč (pa v mojem predalu ni malo barvnih blazinic). Tako, da si počasi za vsako posamezno rožico zapisujem, katera barvna kombinacija mi je všeč, ko bom tako daleč, tudi delim z vami. 

No, je pa tu še ena pomembna stvar, meni pač nikakor oz. zelo zelo težko uspe pravilno poravnati vse plasti, zato je vsekakor moj, mislim da najbolj dragocen pripomoček v moji sobici, MISTI (most incredible stamping tool invented) njuno potreben, da uspe rožica tako kot mora. Ja, imam rahlo težavo, če v mojih očeh izdelek ni popoln in takšen kot sem si zamislila. Tako, kot imam težave, če ni vse v strogi ravni liniji odrezano in še bi se našla kakšna stvar, ki me totalno živcira. 

Za voščilnico sem uporabila belo A6 osnovo, ob kateri sem po robu povlekla eno od vijolčnih blazinic, ki sem jo uporabila tudi pri napisu (Mavelu). Za vrtnice in liste sem uporabila My favorite things in Memento blazinice. Ker mi ni bilo všeč belo ozadje, sem uporabila My favorite things štampiljko za ozadje s trikotniki, ki sem jo odtisnila z najsvetlejšim odtenkom, katerega sem uporabila pri prvem layerju vrtnice. Dodala sem prozorne sequinčke in voščilnica je končana. 

Nasvet: Opažam, da je dobro če pri layering setih štampiljk, kot so Altenew, uporabiš blazinico, katera ne obarva štampiljke. Kajti potem je še težje poravnati vse layerje oz. plasti rožice čez obarvano štampiljko. Zaenkrat so preverjene My favorite things in Memento blazinice, (tudi distress inki, samo vemo, da ne dajo najlepšega odtisa), zato jih nerada uporabljam za tovrstno "packanje".

Hvala za obisk, prijetne komentarje in lepo ustvarjajte do naslednjič.
Tamara

četrtek, 5. maj 2016

Turistka

Takole pa sem pričarala morsko sceno s smerokazi za damo, ki rada potuje. Akvarelni papir sem senčila z distress blazinicami, da sem dobila pesek, morje in nebo. Da sem dobila ravno linijo sem uporabila maskirni trak. Papir sem poškropila z vodo in pustila delovati cca. 30 sekund, da je barva reagirala z vodo nato pa s papirnato brisačo obrisala odvečno vodo. Tako sem dobila te lise na papirju. Za rožice sem prav tako uporabila ostanke akvarelnega papirja in jih pobarvala z distress blazinicami. V sredino sem dodala perlice. Naredila sem smerokaz s priljubljenimi kraji. Dodala kovček, ki je kar kos rjavega papirja. Detajle sem mu narisala kar z zlatim gel pisalom. Seveda pa brez Najlepšega para ne gre uporabila sem Pravokotnike s šivi in Romantične okvirje.



Lep pozdrav,
Tamara

torek, 3. maj 2016

Čipkasta kolekcija ZATE - Najlepši par

Čisto navdušena sem pred časom naročila Tinine rezalne šablone čipke. Po prvem testiranju sem se zaljubila v te čipke. Nastala je ideja, da uporabim negativ rezalne šablone zate, ker pa mi sam negativ ni bil všeč, sem na rjavo osnovo skozi negativ odtisnila še štampiljko zate. To je šlo z mojim super pripomočkom po imenu MISTI mega hitro. Dodala sem napis najlepše želje. Tinino darilo mini metuljčke in številko 50 (to je edina šablona, ki ni od Najlepšega para).























No, ker pa sedaj verjetno že veste, da delam po principu, da vedno naredim več voščilnic hkrati in s tem prihranim veliko časa, se prepustite Čipkasti kolekciji Zate:







Spodnji voščilnici sem dodala Altenew metuljčke in sequinčke. 


























Mislim, da je tale kolekcija kot nalašč za Maj-evo galerijo.

Lepo se imejte.
Tamara